Krůtí prsa na žampionech
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
 - 300 g Žampiony čerstvé
 - 250 ml Víno bílé
 - 250 ml Víno červené
 - 100 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 86.7 mg
 - Draslík 922.4 mg
 - Vláknina 3423 mg
 - Vitamín A 3423 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a osmažíme je v rozpáleném oleji ze všech stran. Poté je vyjmeme a držíme v teple. Do oleje vložíme drobně pokrájenou cibuli, zpěníme ji, přisypeme papriku, usekanou petrželovou nať a žampiony, které jsme očistili a nakrájeli na plátky. Směs chvíli dusíme s trochou vody, poté podlijeme bílým a červeným vínem a vývar vařením zredukujeme na polovinu. Před podáváním směs osolíme, ochutíme pepřem a worcesterem a ve směsi prohřejeme krůtí maso.