Krůtí prsa s jablečným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 130.9 mg
 - Draslík 793.7 mg
 - Vláknina 4350 mg
 - Vitamín A 4350 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 133.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pekáče nalijeme olej a rozpustíme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, přidáme kousky krůtího masa a 5 minut zprudka ze všech stran smažíme. Vyjmeme je a necháme na teple.
 - 
                                2
Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, červenou a žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Zeleninu 5 minut smažíme, až začne měknout.
 - 
                                3
Do pekáče vrátíme krůtí maso, zalijeme jablečným vínem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, aby maso změklo.
 - 
                                4
Děrovanou naběračkou přemístíme zeleninu a maso na vyhřátý servírovací talíř. Pekáč postavíme na sporák a průběžně promícháváme, omáčku svaříme, aby zhoustla. Ochutnáme ji, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Polijeme omáčkou maso a zeleninu, ozdobíme nasekanou petrželí a servírujeme.