Krůtí plátky s vejci a cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 366.3 mg
 - Draslík 775.1 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Maso zprudka opečeme po obou stranách na pánvi na lžíci rozpáleného oleje.
 - 
                                2
Na rozpuštěném másle umícháme vejce se solí a pepřem. Vmícháme do nich oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí.
 - 
                                3
Plátky masa položíme do olejem vymazané zapékací mísy, rozložíme na ně míchaná vejce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.