Krůtí řízky na rozmarýnu
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 1 ks Brokolice
 - 2 ks Pórek
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 1144.1 mg
 - Vláknina 22063.1 mg
 - Vitamín A 22063.1 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 138.8 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky z krůtích prsou naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu v chladu.
 - 
                                2
Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na plátky, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku nasekáme.
 - 
                                3
Řízky po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi na oleji je opečeme a vyjmeme.
 - 
                                4
Ve výpeku podusíme připravenou zeleninu (kromě pórku) asi 5 minut. Podlijeme vodou, přidáme pórek, chilli papričku a vše povaříme 5 minut.
 - 
                                5
Maso potom přendáme do pekáče, pokryjeme zeleninou, ochutíme citronovou šťávou a rozmarýnem. Prohřejeme ve vyhřáté troubě.
 - 
                                6
Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.