Hlávkový salát s kuřecími prsíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Šunka od kosti
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 528.3 mg
  • Vláknina 1666.3 mg
  • Vitamín A 1666.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme a opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách do zlatova. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 2

    Na výpeku osmahneme na silnější proužky nakrájenou šunku a vyjmeme.

  • 3

    Výpek rozmícháme s červeným vinným octem a citronovou šťávou, přidáme nakrájenou pažitku a podle chuti přisolíme, opepříme a dochutíme kmínem.

  • 4

    Omytý hlávkový salát natrháme na kousky. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky. Salát upravíme na mísu, obložíme kuřecím masem a šunkou a pokapeme pažitkovou zálivkou.

Komentáře k receptu