Pečené kuře s žemlovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1393 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 99 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 544.3 mg
- Draslík 929.5 mg
- Vláknina 1872.3 mg
- Vitamín A 1872.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve připravíme nádivku. V míse utřeme změklé máslo se solí a žloutky. Zvlášť mlékem zvlhčíme veku nakrájenou na kostičky, tu pak přimícháme do másla spolu se strouhankou, jemně posekanou petrželovou natí, muškátovým květem, na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. 
- 
                                2Očištěné kuře osolíme, vnitřek vyplníme nádivkou, otvor zašijeme. 
- 
                                3V pekáči rozpustíme máslo, přidáme vyškvařenou slaninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky, vložíme kuře hřbetem nahoru, mírně podlijeme, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme. 
- 
                                4Po dvaceti minutách poklici sejmeme a kuře pečeme. Během pečení kuře poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou, kuře také obrátíme, aby se propeklo rovnoměrně. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        