Vývar s nudlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1343 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 376.7 mg
- Vláknina 4326.8 mg
- Vitamín A 4326.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Celer, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky. 
- 
                                2Mouku smícháme s vejci v tuhé a hladké těsto, to vyválíme na tenkou placku. Necháme ho schnout na válu 35 minut. Pokrájíme na stejné, cca 5 cm široké pruhy. Poté nakrájíme na jednotlivé nudle, které necháme odležet 10 minut. 
- 
                                3Vývar uvedeme k varu a přidáme pokrájenou zeleninu, opepříme a osolíme. Vaříme 10 minut. 
- 
                                4Pak přidáme hrášek, nakrájená kuřecí prsa a obojí povaříme dalších 5 minut. 
- 
                                5Do druhého hrnce nalijeme 2 l vody, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme nudle a vaříme 3 minuty. Uvařené nudle slijeme, rozdělíme na polévkové talíře a zalijeme polévkou s uvařenou zeleninou a masem. 
- 
                                6Na závěr posypeme sekanou petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        