Kuře Marianne
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 20 g Olej stolní
 - 30 g Pažitka
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.25 l Víno bílé
 - 0.25 l Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1142 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 694 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 321.6 mg
 - Draslík 1051.7 mg
 - Vláknina 2076.3 mg
 - Vitamín A 2076.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře nakrájíme na kousky a opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku, pažitku a česnek. Vše zaprášíme moukou a v kastrole natřásáme, aby se šťáva s moukou promíchala. Nakonec přilijeme bílé víno a necháme zvolna dusit pod pokličkou asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Potom přidáme nakrájené žampiony, rajčatový protlak, vývar a dusíme ještě 30 minut.
 - 
                                3
Podáváme s bagetou nebo s opečenou bramborovou kaší.