Baskické kuře
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Kuře
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Husí sádlo
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 235 mg
 - Draslík 757.6 mg
 - Vláknina 1972.8 mg
 - Vitamín A 1972.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře nakrájíme na kousky, lehce obalíme v mouce a opečeme na sádle v kameninové nádobě vytřené česnekem.
 - 
                                2
Oloupaná rajčata zbavíme semen a rozmačkáme je, nasekáme chilli papričky a na kostičky nakrájíme očištěné žampiony a šunku. Vše přidáme ke kuřeti, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme pod pokličkou 30 minut.
 - 
                                3
Kousky kuřete upravíme na mísu, omáčku necháme trochu vyvařit, nalijeme ji na kuře a posypeme nasekanou petrželkou.