Marinované kuře na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 559.9 mg
 - Vláknina 406.8 mg
 - Vitamín A 406.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné kuře naporcujeme.
 - 
                                2
Do hrnce dáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sherry, lžíci vody, olivový olej, med a nastrouhaný zázvor. Osolíme a opepříme, nakonec přidáme oloupané, na kostičky pokrájené cibulky. Marinádu zahřejeme na mírném ohni, aby se rozpustil med. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Porce kuřete polijeme marinádou a necháme odležet nejméně 2 hodiny. Během marinování kuře několikrát obrátíme.
 - 
                                4
Maso vyjmeme, necháme okapat. Porce rozložíme na plech nebo na rošt a pečeme na rozpáleném grilu asi 40 minut. Maso můžeme občas polít zbylou marinádou.