Kuře na sherry s paprikou a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 262.5 mg
 - Draslík 838.1 mg
 - Vláknina 3321.3 mg
 - Vitamín A 3321.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Porce po všech stranách posypeme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme maso, přidáme nakrájenou cibuli, papriky a prolisovaný česnek. Vše krátce opečeme. Přilijeme sherry a vývar. Povaříme asi 12 minut, přiklopíme pokličkou a necháme dalších 12 minut zvolna táhnout. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.