Dušené kuře s hadincem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 216 mg
 - Draslík 484.8 mg
 - Vláknina 601.6 mg
 - Vitamín A 601.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 95.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, naporcujeme a do kůže i do masa vetřeme sůl a pepř.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí kousky orestujeme dohněda. Přidáme cibuli, necháme osmahnout, poté přilijeme víno, smetanu a zakysanou smetanu a přidáme hadinec. Vše přivedeme k varu, pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme za občasného míchání 45-60min dusit.
 - 
                                3
Vyjmeme maso, omáčku v pánvi znovu přivedeme k varu a na prudkém ohni necháme zhoustnout. Dle chuti dochutíme, omáčku nalijeme na maso a podáváme zdobené čerstvými bylinkami.