Kuřecí krém s kari
Suroviny
- 500 g Kuře
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1400 ml Voda pitná
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 0.5 ks Bujón slepičí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 165.2 mg
 - Draslík 508.3 mg
 - Vláknina 6576 mg
 - Vitamín A 6576 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kuře vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou (800 ml), osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, poprášíme ji kari kořením, zředíme 600 ml vody a rozšleháme. Povaříme alespoň 20 minut. Polévku přecedíme, přidáme vykostěné, rozmixované nebo umleté maso z kuřete, mléko a bujón. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme žloutek rozmíchaný s 1 lžící mléka.
 - 
                                3
Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme.