Kuře s mrkví na bylinkách
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 1250 g Mrkev kořen
 - 2500 g Kuře
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1180 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 552 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 81 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 324.5 mg
 - Draslík 887 mg
 - Vláknina 14914.7 mg
 - Vitamín A 14914.7 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Majoránku rozdělíme dovnitř kuřat. Stehýnka svážeme nití k sobě.
 - 
                                2
V pekáči rozpálíme máslo a kuřata na něj vložíme prsíčky dolů. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 75 minut.
 - 
                                3
Po 20 minutách kuřata obrátíme, obložíme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkví a oloupanou, na kostky nakrájenou cibulí. Podlijeme vývarem a pečeme dál.
 - 
                                4
Asi 15 minut před dopečením zeleninu v pekáči promícháme a vše posypeme nasekanou bazalkou a petrželkou.
 - 
                                5
Kuřata upravíme na mísu a obložíme zeleninou.