Frikasé kuřecí s limetkou
Suroviny
- 500 g Cibulka jarní
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Kuře
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 dl Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1103 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 592 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 318.8 mg
 - Draslík 1281.1 mg
 - Vláknina 10139.2 mg
 - Vitamín A 10139.2 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme ve velké pánvi olej, obalíme kousky kuřete v osolené mouce a 4 minuty smažíme, dokud nezhnědnou.
 - 
                                2
Vyjmeme kuřecí maso a vložíme do velkého hrnce. Nasypeme na maso pokrájenou cibulku. Ve šťávě v pánvi smažíme pokrájenou papriku. Přidáme limetkovou šťávu, kuřecí vývar a limetkovou kůru a 5 minut povaříme. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli, worcestr a promícháme. Osolíme, opepříme a přelijeme obsahem pánve.
 - 
                                3
Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme zapékat do předehřáté trouby na 90 minut. Poté ihned podáváme.