Kuře dušené na mandlích a kokosu
Suroviny
- 250 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 100 g Mandle
 - 400 g Máslo čerstvé
 - 1200 g Kuře
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 3 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 kávová lžička Mák mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Šafrán
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1370 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 124 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 230 mg
 - Draslík 714.1 mg
 - Vláknina 28176.8 mg
 - Vitamín A 28176.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 80.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme a naporcujeme. Kokos rozvaříme. Česnek utřeme se solí, zázvorem a kari kořením. Vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran a necháme odpočinout.
 - 
                                2
Cibuli nasekáme a na polovině rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Vložíme porce kuřete, podlijeme a dusíme. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozemeleme, přidáme rozvařený kokos, mletý mák, chilli koření a kmín. Vše orestujeme na zbytku másla. Přidáme k masu spolu se šafránem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Udusíme doměkka.