Dušené kuře Malika Káfúra
Suroviny
- 1200 g Kuře
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr moučkový
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 231.8 mg
 - Draslík 532.1 mg
 - Vláknina 3023.7 mg
 - Vitamín A 3023.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, naporcujeme, nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme. Maso vyjmeme a na oleji osmahneme dozlatova jemně nasekanou cibuli.
 - 
                                2
Přidáme všechno koření, cukr, osolíme a podlijeme vodou. Přivedeme k varu, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Hotové kuře posypeme nadrobno nasekanými vařenými vajíčky.