Kuře s pohankovou nádivkou
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
 - 5 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 250 g Pohanka
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kuře
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Provensálské koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 935 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 172 g
 - Sodík 817 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 270.4 mg
 - Draslík 1166.1 mg
 - Vláknina 16513.3 mg
 - Vitamín A 16513.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku zalijeme půl litrem vroucí, osolené vody a necháme na teplém místě stát asi 15 minut, než se voda s pohankou spojí, a vznikne nám tak pohanková kaše. Do této kaše vmícháme celé vejce. Než se tak stane, připravíme si zeleninu do nádivky a to tak, že česnek utřeme, cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné, stejně velké kousky. Petrželovou nať propláchneme pod vodou, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
Nakrájenou zeleninu a slaninu vmícháme do připravené pohankové kaše, kterou ochutíme solí, pepřem, lžící provensálského koření a nasekanou petrželovou natí. Zeleninu a koření v pohankové kaši důkladně promícháme, čímž nám vznikne pohanková nádivka. Touto nádivkou naplníme vnitřek kuchyňsky očištěného kuřete, které před plněním nádivkou prosolíme a popepříme. Takto připravené kuře pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.