Dušené kuře se sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 398 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 140.6 mg
 - Draslík 468.9 mg
 - Vláknina 3989.5 mg
 - Vitamín A 3989.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V kastrolu zahřejeme 5 lžic olivového oleje. Oloupeme stroužky česneku a opečeme je na oleji. Pak česnek z kastrolu vyjmeme a vložíme do něj díly kuřete. Opékáme.
 - 
                                3
Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru a posypeme s ní kuřecí porce, přidáme tymián. Zalijeme sherry a drůbežím vývarem. Pak kuře přikryjeme a dusíme 40 minut. Pak porce kuřete vyndáme. Do šťávy vypečené z kuřete vložíme na plátky nakrájenou dužninu ze 2 pomerančů a olivy. Povaříme a omáčkou pak přelijeme porce kuřete. Podáváme.