Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1153 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 1586 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 385.9 mg
 - Draslík 1111.7 mg
 - Vláknina 868.5 mg
 - Vitamín A 868.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře osušíme, stehýnka připneme k tělu, křídla zaklesneme nazad.
 - 
                                2
Vykostěné sardele utřeme s polovinou másla. Sardelovým máslem kuře potřeme a kousek vložíme do dutiny břišní.
 - 
                                3
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na světlý odstín na druhé polovině másla, následně na cibuli vložíme kuře prsíčky dolů, opečeme je, obrátíme, mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka.
 - 
                                4
Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej, do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s polohrubou moukou a povaříme. Hotovou šťávou přelijeme rozporcované kuře.
 - 
                                5
Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí, těstoviny.