Pivní kuřecí křidýlka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 977 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 56 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 1533.8 mg
- Vláknina 3830 mg
- Vitamín A 3830 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z kuřecích křídel odřízneme špičky a rozložíme je do pekáče. 
- 
                                2V kastrolu smícháme pivo, melasu, arašídové máslo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a hořčici, osolíme, zaprášíme chilli kořením, přivedeme k varu a 15min povaříme. Horkou směsí zalijeme křidýlka a necháme půl hodiny marinovat. 
- 
                                3Troubu předehřejeme na 200C, vložíme maso a pečeme cca 20min. 
- 
                                4Podáváme např. s rýží a vypečenou šťávou. Můžeme doplnit řapíkatým celerem a zelenou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        