Kuře s ořechovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 150 g Jogurt bílý
  • 40 g Pažitka
  • 60 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1380 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 134.2 mg
  • Draslík 1188.8 mg
  • Vláknina 9925.8 mg
  • Vitamín A 9925.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso naklepeme přes mikroten, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran. Přilijeme víno, zeleninový vývar, přidáme bobkový list, pozvolna přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až maso změkne, bobkový list vyjmeme.

  • 2

    Mezitím rozmixujeme česnek a ořechy na hladké pyré, přidáme jogurt a rozmícháme.

  • 3

    Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do výpeku na pánvi vlijeme jogurtovo-ořechovou směs a opatrně zahříváme 5 minut, aby se ingredience propojily,ale pozor, nesmí přejít varem, jinak se omáčka srazí!

  • 4

    Maso přelité omáčkou podáváme ozdobené posekanou pažitkou např. s chlebem nebo rýží.

Komentáře k receptu