Rizoto se žampiony a kešu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 350 g Rýže Arborio
  • 5 g Kurkuma
  • 80 g Ořechy Kešu
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 2467 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 1043.1 mg
  • Vláknina 10010 mg
  • Vitamín A 10010 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a restujeme za stálého míchání 5 minut. Vsypeme rýži a na mírném ohni opékáme, dokud se rýže neobalí máslem a nezesklovatí. Potom vmícháme kurkumu a zalijeme vínem, vaříme asi minutu, až se víno vyvaří.

  • 2

    Po naběračce postupně přiléváme horký vývar, stále mícháme, počkáme, až se dávka vyvaří a přilijeme další. Hotové rizoto je vláčné a krémovité asi za 20 minut. Těsně před dokončením přidáme oříšky kešu a pokrájené žampiony, osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu