Špejcharová polévka
Suroviny
- 333 g Slepice
 - 100 g Zelenina kořenová
 - 0.7 g Nové koření celé
 - 20 g Sůl
 - 133 g Játra hovězí
 - 67 g Strouhanka
 - 0.7 g Pepř černý mletý
 - 13 g Polévkové koření
 - 13 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 13 g Česnek
 - 0.7 g Pepř černý celý
 - 67 g Špagety, Makarony
 - 33 g Pšeničná krupice
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 869 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 83.4 mg
 - Draslík 143.2 mg
 - Vláknina 1567.9 mg
 - Vitamín A 1567.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a vaříme, až slepice částečně změkne.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka.
 - 
                                3
Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso i zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                4
Vývar dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.
 - 
                                5
Příprava játrových knedlíčků: Hovězí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jemně je semeleme, přidáme vejce, krupici, strouhanku, sůl, mletý pepř, mouku a třený česnek. Vše dobře promícháme.
 - 
                                6
Ze směsi tvarujeme menší knedlíčky. Každý knedlíček protkneme křížem makarónem tak, aby konce překrývaly. Knedlíčky uvaříme.
 - 
                                7
Při podávání vložíme do vývaru knedlíčky, nakrájené slepičí maso a zeleninu.