Polévka slepičí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.5 ks Slepice
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 1262.6 mg
  • Vláknina 14635.7 mg
  • Vitamín A 14635.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou polovinu slepice rozčtvrtíme, křídlo i stehno nakrojíme v kloubu.

  • 2

    Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, až bude zcela ponořena. Osolíme,přidáme celou cibuli a vaříme skoro do měkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a dovaříme do měkka.

  • 3

    Slepici z vývaru vyndáme, vývar zcedíme a zavaříme s nudlemi. Po odstavení posypeme petrželovou natí a popřípadě přidáme nakrájené slepičí maso.

Komentáře k receptu