Polévka slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 69 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 1262.6 mg
- Vláknina 14635.7 mg
- Vitamín A 14635.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou polovinu slepice rozčtvrtíme, křídlo i stehno nakrojíme v kloubu.
-
2
Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, až bude zcela ponořena. Osolíme,přidáme celou cibuli a vaříme skoro do měkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a dovaříme do měkka.
-
3
Slepici z vývaru vyndáme, vývar zcedíme a zavaříme s nudlemi. Po odstavení posypeme petrželovou natí a popřípadě přidáme nakrájené slepičí maso.