Mleté maso dušené s okurkami
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 g Maso mleté - mix
 - 600 g Okurka salátová
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 76.3 mg
 - Draslík 509.6 mg
 - Vláknina 5365.3 mg
 - Vitamín A 5365.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s vejcem, oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, pepřem, solí a mletou paprikou.
 - 
                                2
Směs vložíme do kastrolu s horkým olejem a opékáme asi 2 minuty. Potom maso rozdělíme vidličkou na malé kousky, osmahneme, přidáme kečup, tymián, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a chvíli zvolna dusíme.
 - 
                                3
Přidáme oloupané, na kostky nakrájené okurky a dusíme asi 30 minut pod pokličkou.