Salát ze skopových a telecích nožiček
Suroviny
- 300 g Skopové nožičky
 - 300 g Telecí nožičky
 - 30 g Karotka
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 10 g Petržel - nať
 - 10 g Cukr moučkový
 - 150 ml Voda pitná
 - 70 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 69.5 mg
 - Draslík 781.5 mg
 - Vláknina 19070.3 mg
 - Vitamín A 19070.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme cibuli, karotku, bobkový list, větvičku tymiánu, petrželku, osolíme a opepříme. Vaříme 3 hodiny.
 - 
                                2
Maso obereme, nakrájíme na plátky a zalijeme ochucenou octovou zálivkou.
 - 
                                3
Zálivku připravíme tak, že naředíme ocet vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře, vmícháme lžíci pikantní hořčice.
 - 
                                4
Vývar použijeme na polévku.