Frankfurtský hovězí závitek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1247 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 94.4 mg
 - Draslík 135.6 mg
 - Vláknina 2859 mg
 - Vitamín A 2859 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme.
 - 
                                2
Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a promícháme se studenou vodou. Takto připraveným mletým masem potřeme plátky, do středu vložíme kousky oloupaných párků a plátky zavineme. Upevníme je nití nebo párátkem.
 - 
                                3
Závitky na části tuku opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí krátce podusíme.
 - 
                                4
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na zbylém tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme teplou vodou.
 - 
                                5
Do tohoto základu vložíme závitky se šťávou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme horkou vodou.
 - 
                                6
Závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                7
Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na závitky zbavené nití nebo párátek a vše ještě krátce povaříme.