Masovo- jogurtový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 894 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 49 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 186.8 mg
- Draslík 833 mg
- Vláknina 6174.5 mg
- Vitamín A 6174.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, sůl a vejce, uhněteme hladké těsto. 
- 
                                2Telecí maso nakrájíme na malé kousky, vaříme ve slané vodě dokud není měkké. 
- 
                                3Mezitím vaříme rýži asi 15 minut, zcedíme a necháme vychladnout. 
- 
                                4Ve větší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném oleji, přidáme uvařené maso a rýži, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme jogurt. 
- 
                                5Těsto rozválíme na dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku nebo formy na koláč, na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Okraje dobře spojíme, stiskem vytvoříme vlnky, pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut, až má koláč opečenou kůrku. 
- 
                                6Můžeme podávat teplé i studené. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        