Telecí na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 161.5 mg
 - Draslík 1120.7 mg
 - Vláknina 11904.5 mg
 - Vitamín A 11904.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.5 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na kostky, pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Rozehřejeme 20 g másla a olej, maso na něm necháme osmahnout dozlatova. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Poté maso vyjmeme, přidáme zbytek másla.
 - 
                                4
Na rozpáleném másle necháme 5 minut podusit pórek. Přilijeme víno, mléko. Přidáme maso a koření.
 - 
                                5
Vše dobře promícháme a necháme přiklopené dusit 45 minut.
 - 
                                6
20 minut před servírováním přimícháme citrónovou šťávu a tence pokrájený citrón.