Italské telecí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 118.5 mg
 - Draslík 701.9 mg
 - Vláknina 5591.5 mg
 - Vitamín A 5591.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpálíme olej a vložíme telecí maso, přisypeme citronovou kůru, stroužky česneku a tymián a maso z každé strany osmažíme. Potom kotlety a česnek vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme zbytek oleje a během 3 minut v něm zprudka osmažíme lilek. Přilijeme víno, přisypeme rajčata a bazalku a dusíme ještě 3 minuty, nebo dokud není měkký. Opepříme.
 - 
                                3
Telecí kotlety rozdělíme na talíře a podáváme je s česnekem a lilkem.