Holštýnská telecí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 997 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 124.8 mg
 - Draslík 317.9 mg
 - Vláknina 663.6 mg
 - Vitamín A 663.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.
 - 
                                2
Na 1/2 tuku podusíme rajčata, okurky a šunku, vše nakrájené na široké nudle, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme a necháme srazit.
 - 
                                3
Směsí naplníme otvor v mase, uzavřeme jehlou nebo zašijeme režnou nití.
 - 
                                4
Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme tuk a podlijeme vodou. Dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso stále obracíme, přelévámě šťávou a podléváme teplou vodou.
 - 
                                5
Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle chuti dosolíme.
 - 
                                6
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát, až se tuk oddělí.
 - 
                                7
Při podávání krájíme maso na plátky a podléváme šťávou.