Telecí brzlík smažený (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1377 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 284.8 mg
 - Draslík 519 mg
 - Vláknina 1590 mg
 - Vitamín A 1590 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí brzlíky očistíme, vypereme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme je 2-3 minuty.
 - 
                                2
Ovařené (blanšírované) brzlíky dáme do studené vody vychladit a necháme je okapat.
 - 
                                3
Brzlíky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme do světle zlatova.
 - 
                                4
Ihned podáváme.