Hovězí pečeně prokládaná
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Vepřová uzená plec
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.13 l Víno červené
- 1.5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1266 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 225.3 mg
- Draslík 87.1 mg
- Vláknina 4061.2 mg
- Vitamín A 4061.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnec odblaníme, osolíme a špičatým nožem do něj uděláme šikmo otvory. Do nich zasuneme klínky nakrájené z uzeného masa, slaniny, mrkve a okurky a řádně zasuneme, neboť by se nám při smrštění pečeného masa vypadly.
-
2
Na másle osmahneme zbytek slaniny, zeleniny a cibuli a maso na něm osmahneme ze všech stran. Poté maso podlijeme a dusíme do měkka.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyndáme je, uložíme do tepla. Šťávu zahustíme strouhanou houskou osmaženou na másle. Přilijeme víno, šťávu povaříme, přecedíme a prohřejem v maso.
-
4
hotové maso krájíme na tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.
-
5
Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu, brambory opékané v celku nebo hranolky, saláty.