Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 ml Voda pitná
- 60 ml Ocet vinný
- 30 ml Olej rostlinný
- 150 ml Kečup
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 51.9 mg
- Vláknina 1441.3 mg
- Vitamín A 1441.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme kečup, ocet, vodu, hořčici, cukr, cibuli, worcester, sůl a pepř. 
- 
                                2V kastrole, který můžeme použít i do trouby, na rozpáleném oleji a másle osmažíme plátky masa po obou stranách dohněda. Maso přelijeme zálivkou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. 
- 
                                3Upečené plátky hned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        