Telecí závitky s nádivkou
Suroviny
- 100 g Paštika játrová
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Strouhanka
 - 4 ks Telecí kýta
 - 1 ks Hovězí vývar základní
 - 0.5 šálek Houby čerstvé
 - 0.5 šálek Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Slanina vepřová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1193 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 99026 mg
 - Bílkoviny 126 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 484.5 mg
 - Draslík 2281.7 mg
 - Vláknina 6543 mg
 - Vitamín A 6543 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nádivku připravíme tak, že na másle podusíme rozkrájené houby, zasypeme je moukou, osmahneme, přilijeme trochu vývaru a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme játrovou paštiku a dle chuti a potřeby nádivku přisolíme. V případě, že je řídká, zahustíme ji trochou strouhané housky.
 - 
                                2
Řízky odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a na každý rozdělíme nádivku. Řízky sbalíme do tvaru koule.
 - 
                                3
Rozkrájíme slaninu a necháme rozškvařit v kastrolu. Poté přidáme závitky a za mírného podlévání dusíme do měkka. K samému konci dušení přidáme do šťávy trochu rajčatového protlaku nebo oloupaná a rozkrájená rajčata. Šťávu na závěr zjemníme kyselou smetanou.
 - 
                                4
Hotové závitky posypeme nasekanou petrželovou natí.
 - 
                                5
Jako přílohy podáváme vařenou rýži, těstoviny, brambory.