Domácí ravioly s hovězí oháňkou
Suroviny
- 500 g Zelenina kořenová
 - 100 g Šalotka
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hrubá
 - 1 kávová lžička Divoké koření celé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Hovězí oháňka
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 503 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 260.3 mg
 - Draslík 206 mg
 - Vláknina 5934 mg
 - Vitamín A 5934 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou hovězí oháňku zvolna vaříme v osolené vodě, do které jsme přidali 200g kořenové zeleniny a divoké koření.
 - 
                                2
Z hrubé mouky, vajec a oleje připravíme nudlové těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici nejméně 2 hodiny odležet.
 - 
                                3
Měkké maso obereme od kostí a nadrobno nakrájíme. Na másle necháme zeskovatět nasekanou šalotku, přidáme očištěnou, najemno nakrájenou kořenovou zeleninu (300g), obrané maso a vše krátce podusíme. Přisypeme nasekanou petrželku (nebo pažitku), ochutíme solí, pepřem a necháme mírně prochladnout.
 - 
                                4
Nudlové těsto vyválíme a rozkrájíme na stejně velké čtverečky, které naplníme připravenou směsí. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.