Salát z volské tlamy
Suroviny
- 500 g Hovězí líčka
- 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
- 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 3146 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 234.4 mg
- Vláknina 8845.8 mg
- Vitamín A 8845.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí líčko /volskou tlamu/ uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. 
- 
                                2Přidáme pokrájená rajčata a okurky. 
- 
                                3Promícháme a zalijeme rozmíchaným olejem, hořčicí, citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, pepřem, najemno nakrájenou cibulí a sardelovou pastou. 
- 
                                4Necháme několik hodin uležet v chladu. 
- 
                                5Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem. 
- 
                                6
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        