Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1412 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 88 g
- Sodík 5636 mg
- Bílkoviny 139 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 358.8 mg
- Draslík 1149 mg
- Vláknina 5035.9 mg
- Vitamín A 5035.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme cibuli, celý pepř a pozvolna vaříme nejméně 2-3 hodiny. 
- 
                                2Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka. 
- 
                                3Hotový vývar procedíme hustým cedníkem. 
- 
                                4Tento vývar používáme k přípravě polévek a pokrmů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        