Zbojnický hovězí skřivan
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1659 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 63.2 mg
- Draslík 165.3 mg
- Vláknina 1514 mg
- Vitamín A 1514 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. 
- 
                                2Do středu plátků rozložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, kus oloupané klobásy a pečlivě maso zabalíme. Závitky upevníme nití nebo párátkem. 
- 
                                3Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu přidáme závitky, opečeme je, zalijeme částí vývaru a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplým vývarem. 
- 
                                4Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme. Za občasného míchání provaříme. 
- 
                                5Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, podle chuti dosolíme a vše krátce podusíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        