Pikantní sekaná
Suroviny
- 300 g Rajčata
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 700 g Maso mleté - mix
 - 100 g Provensálské koření
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Tuk rostlinný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Paprika žlutá
 - 4 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 šálek Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 537 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 73.3 mg
 - Draslík 910.4 mg
 - Vláknina 14774.1 mg
 - Vitamín A 14774.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 223.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty.
 - 
                                2
Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.
 - 
                                3
Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni.
 - 
                                4
Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut.
 - 
                                5
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme.