Karbanátky v jogurtové omáčce
Suroviny
- 750 g Maso mleté - mix
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.13 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 97.2 mg
 - Draslík 511.7 mg
 - Vláknina 2512.2 mg
 - Vitamín A 2512.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a odstavíme z plotny. Vmícháme mleté maso, nasekanou petrželku, v mléce navlhčený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut v chladničce.
 - 
                                2
Potom ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v hladké mouce a ve strouhance. Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na oleji.
 - 
                                3
Zbylý olej po pečení zaprášíme trochou mouky, osmahneme ji a zalijeme jogurtem. Rozmícháme, případně zředíme vodou, a přidáme nasekaný kopr. Do omáčky vložíme karbanátky, zahřejeme ji k varu a za stálého míchání chvíli povaříme.