Zapékané masové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 283.5 mg
  • Draslík 251.3 mg
  • Vláknina 2337.7 mg
  • Vitamín A 2337.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s oloupanou, nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou. Přisypeme mouku, přidáme 1 vejce, hořčici, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které vložíme do olejem vymaštěného pekáče.

  • 3

    Smetanu rozšleháme se zbylými vejci, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou a majoránkou. Nalijeme na kuličky v pekáči a povrch poklademe vločkami másla.

  • 4

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut dozlatova.

Komentáře k receptu