Mleté řízky s houbovou náplní
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 150 g Houby čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 šálek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 258 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 134.8 mg
 - Draslík 239.8 mg
 - Vláknina 2405.3 mg
 - Vitamín A 2405.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, bílkem, pepřem a solí.
 - 
                                2
Ze směsi připravíme 4 řízky, poklademe je houbovou náplní a okraje přeložíme přes náplň. Maso dobře přitiskneme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.
 - 
                                4
Příprava náplně: Očištěné, na plátky nakrájené houby podusíme na oleji doměkka. Zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme do ztuhnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.