Pastevecký koláč
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
 - 500 g Brambory
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mrkev kořen
 - 500 g Tuřín
 - 50 g Petržel - nať
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 750 g Hovězí maso mleté
 - 50 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 300 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1.33 ml Olej stolní
 - 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 117.3 mg
 - Draslík 1136.7 mg
 - Vláknina 10370 mg
 - Vitamín A 10370 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpálenou pánev s olejem dáme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou mrkev a smažíme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme 10 minut do zlatova. Vmícháme vývar, protlak, worchester, tymián, sůl a pepř. Vaříme asi 40 minut.
 - 
                                2
Mezitím uvaříme brambory a tuřín doměkka. Rozmačkáme a vmícháme polovinu másla, smetanu, sůl a pepř.
 - 
                                3
Masovou směs dáme do zapékací misky navršíme brambory, poklademe zbytkem másla a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova 40 minut. Před podáváním zdobíme petrželkou.