Burritos plněné mletým masem s jarní cibulkou
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 180 ml Voda pitná
 - 75 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Sůl mořská
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 0.16 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 615 mg
 - Vláknina 2598.3 mg
 - Vitamín A 2598.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pro přípravu placek vypracujeme těsto. V míse smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a lžící sádla. Uhněteme hladké těsto.
 - 
                                2
Pro 4 porce vytvoříme z těsta 12 malých kuliček. Vyválíme placky o průměru mezi 9-11 cm. Pokud se nám placky lepí, pomůžeme si potravinovou fólií. Mezi dvě potravinové fólie vložíme kuličku těsta a válečkem pak snadno vyválíme placku.
 - 
                                3
Do rozpáleného oleje vložíme placky a smažíme je po obou stranách do zlatova a dokud se okraje placek lehce nezvedají. Usmažené placky skládáme na sebe a zakryjeme.
 - 
                                4
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
 - 
                                5
Osolené a opepřené mleté maso podusíme spolu s cibulí a jarními cibulkami na pánvi s rozehřátým máslem. Ke konci přidáme pivo, promícháme a zakápneme sojovou omáčkou. Podle chuti přidáme mleté chilli papričky.
 - 
                                6
Na placky rozprostřeme hotovou masovou směs a srolujeme je. Hotové Burritos podáváme ihned a ozdobíme na talíři pokrájenou pažitkou nebo zelenou petrželkou.