Křupavé kuličky z mletého masa
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 35 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Strouhanka
 - 200 g Maso mleté - mix
 - 200 ml Masový vývar
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.07 l Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 131 g
 - Sodík 502 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 168.9 mg
 - Draslík 138.4 mg
 - Vláknina 5668.7 mg
 - Vitamín A 5668.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Očištěnou mrkev nastrouháme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme 0.5lžičky másla a maso s cibulí na něm restujeme, dokud se maso nezačne drolit. Vmícháme mrkev a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a muškátovým oříškem.
 - 
                                3
Zbytek másla zahřejeme a krátce na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání vlijeme vývar a cca 2min povaříme na hladkou omáčku. Vložíme maso a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme nasekanou petrželku a žloutek. Vzniklou hmotu rozetřeme na alobal a necháme hodinu chladit v lednici.
 - 
                                4
Poté z hmoty vytvoříme cca 24 kuliček. Vejce rozmícháme se lžící vody. Kuličky obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci a opět ve strouhance.
 - 
                                5
Rozpálíme olej na fritování a kuličky v něm smažíme cca 4min. Osušíme na papírové utěrce a podáváme.