Ragú s červeným vínem
Suroviny
- 400 g Hovězí maso mleté
 - 45 ml Olej olivový
 - 120 ml Víno červené
 - 350 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 8 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 881.2 mg
 - Vláknina 7601.3 mg
 - Vitamín A 7601.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, mrkev a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme drobně pokrájenou zeleninu, často mícháme a smažíme na mírném ohni 7 minut.
 - 
                                2
Přidáme mleté hovězí maso a smažíme dalších 5 minut. Často mícháme a pomocí vařečky oddělujeme kousky masa. Přilijeme víno a dobře promícháme.
 - 
                                3
Vaříme 2 minuty, přilijeme rajský protlak, oregano, petrželku a nakonec 60 ml hovězího vývaru. Osolíme a opepříme. Promícháme a uvedeme do varu.
 - 
                                4
Přikryjeme pánev, snížíme teplotu a vaříme 30 minut. Občas zamícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Na závěr dodejme malá rajčátka a vaříme dalších 10 minut. Ochutnáme, osolíme a opepříme.