Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem
Suroviny
- 50 g Zakysaná smetana
 - 20 g Sýr Feta
 - 150 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Pórek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1.07 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Olivy černé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 343 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 63.4 mg
 - Draslík 945.4 mg
 - Vláknina 13353.5 mg
 - Vitamín A 13353.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.6 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno.
 - 
                                2
V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky.
 - 
                                3
Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut.
 - 
                                5
Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky.
 - 
                                6
V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
 - 
                                7
Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí.