Hovězí mleté maso zapečené s bramborovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1505 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 117.3 mg
 - Draslík 1105.6 mg
 - Vláknina 8907.5 mg
 - Vitamín A 8907.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory nakrájíme na kostky, přilijeme mléko, přidáme kousek másla, sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme v pánvi na oleji, přidáme rajčatový protlak, mleté maso, osolíme, opepříme a 20 minut podusíme. Do pekáčku vložíme polovinu bramborové kaše, přidáme směs s mletým masem, zakryjeme druhou polovinou bramborové kaše, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
 - 
                                2
Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a ještě horký podáváme.